Bijna zomervakantie

IMG_6766

Bijna zomervakantie

16 juli 2022

Bijna zomervakantie... wat een feest zou je denken. Nou ik weet niet hoe het elders gaat, maar als we deze weken hebben overleefd zijn we hard toe aan vakantie.

De lijst met ‘moetjes’ stapelt zich zo pre-zomervakantie op. Dat gecombineerd met kinderen die toe zijn aan vakantie, (lees ze zijn moe, snel geprikkeld, luisteren slecht en in het beste geval is er geen land mee te bezeilen) maakt dat het hier in huis niet gezelliger wordt. Dat gezegd hebbende hier een kleine indruk van die moetjes. En nee, van sommige had ik echt geen idee toen ik aan kinderen begon.

Ergens in de berichtenstroom van school een vriendelijke doch dringend verzoekje om speelgoed schoon te maken. Dat betekent een flinke bak speelgoed mee naar huis of melden op school om te poetsen. Als je geluk hebt scoor je een goede bak die je in een sopje kan kiepen en op een doek kan laten drogen. In het slechtste geval moet je een bak kaarten af gaan doen met een licht vochtig doekje die je maar beter direct af kan drogen voor je de juf ook nog uit moet gaan leggen waarom dit educatieve materiaal is verpest.

Ook de 10 minuten gesprekken worden nog even ingepland en wekelijks ontvangen we een berichtje met het vriendelijke doch dringende verzoek om elke dag even te lezen met je kind. Heerlijk die groep 3 perikelen.

En omdat je toch al geen tijd over hebt, zijn er altijd van die te blije moeders die ook nog een zeer arbeidsintensief project bedenken voor de meester/juffendag. Zelf kan je nooit met ideeën komen omdat je altijd te laat bent. Net zoiets als kerst pas willen regelen in november. Maar goed mijn kids vinden knutselen fantastische behalve als het een verplichting is. Dus met een beetje geluk is er nog een minuscule input van je kind als het gaat om het cadeautje voor de meester/juf.

De laatste kinderfeestjes vinden nog snel plaatst voor iedereen met vakantie gaat en gelukkig worden mijn kinderen daar alles behalve rustig van. Dus nog meer gezelligheid in huis. En als je dan weer zo een pre-vakantieweek hebt overleefd kan je ongetwijfeld een alcoholische versnapering gebruiken. En laat die nou juist ontbreken op de zomerborrel van school of de kinderopvang waar je je deze weken ook nog even mag melden .

Wanneer je ook nog kids op de zwemles hebt is de kans groot dat er ook nog gezwommen moet worden voor een zwemdiploma. En dat gaat sowieso gepaard met extra natte kleding dus voeg nog maar een paar extra wasjes toe aan je to do lijst. Je had toch nog niks te doen.

Maar goed als al deze moetjes achter de rug zijn heb je zes heerlijke weken met je kinderen. Zes weken lang kids die niet uitslapen want dat doen ze alleen als ze naar school gaan. Zes weken lang kids die zich vervelen en daarom elkaar maar gaan lopen vervelen. Maar ook zes weken tijd voor elkaar. Er zal ongetwijfeld nog ergens gewerkt moeten worden, maar het is ook uitkijken naar een vakantie met het gezin. Een periode waarin de echte kleintjes vaak enorm hard groeien door de onverdeelde aandacht die ze krijgen en waarin de grote kids elke week steeds meer hun gang gaan.

Hier nog een weekje al deze ‘moetjes overleven en dan rust. Ik kan echt van mijn kids genieten, maar laten we het vooral geen vakantie noemen want vier kids thuis is gewoon hard werken. Ow ja en als kers op de taart (vanwege alweer een late zomervakantie) worden we ook nog verblijd met een tropenrooster. Mensen, ik ben toe vakantie! Fijne zomer allemaal.

 

Lfs Annika

 

Laat een reactie achter