Tips

IMG_7797

De perfecte bijtring

Deze leuke bijtring van het merk Trixie is perfect. Waarom? Hij is licht & gemaakt van natuurlijk rubber dus volledig babyproof. Juist omdat hij licht is, is deze bijtring al snel te gebruiken en goed vast te houden door je newborn. Hier was hij al voor het eerst in gebruik met 3,5 maand. Kijk vooral ook even naar het merk Trixie als je op zoek bent naar ander leuk babyspeelgoed, rugzakjes of andere baby accessoires. De bijring is o.a. hier te krijgen. 

IMG_5688

Makkelijke melk

Melk verzamelen zonder te kolven. Dat klinkt toch ideaal. Met deze ladybug kan dat. Deze kan je in je BH stoppen als je je baby aanlegt. Door het toeschietreflex produceert je andere borst ook melk, die met de ladybug kan worden opgevangen. De beetjes melk gooi ik over in een avent potje die ik op bewaar op de koudste plek in de koelkast. Na enkele dagen heb ik zo een potje gevuld die de vriezer in kan. Klik hier voor de ladybug.

IMG_7983

Slaap tip

Bijna ieder kind heeft na een drukke dag wel is moeite om in slaap te komen. En sommige kinderen kunnen dagelijks wel wat hulp gebruiken om af te schakelen. De app 'slaap koppie' kan je kindje helpen om de dag te verwerken. Wanneer je de app downloadt kan je het eerste verhaaltje (de ballon) gratis beluisteren. De overige verhalen zijn te beluisteren tegen een eenmalige betaling. Al blijft 'de ballon' hier in huis de favoriet. Een echte een aanrader!

IMG_9738

Plak-melk

Een tip voor de BV mama's. Heb jij dat ook, dat bij gekolfde melk er altijd wat melk blijft plakken in het potje/zakje? Dit kan je losweken door het onder stromend warm water te houden en vervolgens de melk even te schudden. Daarna kan je de melk klaar maken voor gebruik. 

IMG_6267

Babygym vanaf 9 weken

Er komt zo een punt dat je baby vanalles beweegt maar, nog veel te klein is om iets te kunnen. Trappelen kunnen ze vaak al voordat ze iets vast kunnen pakken en dat is de reden dat deze babygym de uitkomst was. De piano bij de voeten stimuleert je baby om te bewegen want met het getrappel wordt er muziek gemaakt. Bij nr. 2, 3 & nu ook weer bij nr. 4 echt een succes. Na het getrappel wordt na verloop van tijd uiteraard ook de speelboog ontdekt. Een kleine opening bij de hangers van deze boog biedt tal van mogelijkheden om ook ander speelgoed aan de boog te hangen. Klik hier voor de speelboog van Fisher Price.

IMG_5717

Waterpokken

Bijna elke kind moet er een keer mee dealen, de waterpokken. Wat hier goed heeft geholpen is het badje met havermout. Je vult een washand/ pantykousje met havermout en legt deze in bad. Na het badje stipten wij alle plekken aan met de verkoeldende lotion van dr. Leenarts. Binnen no time droogden alle waterpokken uit en zijn de kids zonder jeuk dit weer te boven gekomen. Je kan de lotion o.a. hier krijgen.

IMG_5719

Thermometer

Je newborn moet vaak en regelmatig getemperatuurd worden en dat moet via de billen. In deze blog noemde ik hem al even, maar er is maar 1 thermoter die wat mij betreft geschikt is en dat is deze Braun PRT1000. Wat mij betreft zeer geschikt vanwege de snelheid.

Extra tip: deze is ook zeer accuraat als je de temperatuur van je badje wil meten.

63E8EBB3-D69C-4C5A-80E6-CDFF45045F05

Vitamine D

Vitamine D wordt geadviseerd tot het vierde jaar van je kindje. Er zijn tal van varianten te koop met ieder een eigen basis & samenstelling. Het is goed om te weten dat de hoeveelheid druppels die je toe moet dienen per product verschilt. Check dus even goed de verpakking.

About Annika and Co

Hi, leuk dat je hier bent! Welkom op mijn site vol met praktische blogs voor mama’s & papa’s (to be), boordevol interieur inspiratie en nog veel meer wat ik leuk vind en waar ik blij van word. Hopelijk jij ook. Meer over mij vind je hier.

Lfs Annika

IMG_6346