Hi bijna mama- open brief aan een mooie ‘bijna’ mama

IMG_1414

Hi bijna mama- open brief aan een mooie ‘bijna’ mama

03 april 2022

Dag mooie bijna mama,

Nieuwsgierig probeer je onopvallend een blik te werpen in mijn kinderwagen. Ook jij staat te wachten bij de slager. Ik met kinderwagen, jij met een hoogzwangere buik. Als ik jou zie mis ik mijn buik en met name het gevoel van leven in me, dat blijft toch magisch. Maar nog even en ook jij krijgt de mooiste titel die er bestaat 'mama'. Wanneer jouw partner mijn kinderwagen of beter gezegd newborn ontdekt, beginnen zijn ogen te stralen en vraagt hij enthousiast hoe oud mijn schatje in de kinderwagen is. (Alweer) 3 weken antwoord ik, de spanning van alles wat jullie als aanstaande ouders te wachten staat straalt eraf! Als jullie weglopen wens ik jullie veel geluk. Wat had ik jullie graag ongewenst advies gegeven over alles wat er komen gaat en wat je vooral moet doen en niet moet vergeten. Mama word je bij elke geboorte opnieuw. Maar die eerste heeft toch iets unieks. En ik kan het weten, want die newborn van 3 weken in de kinderwagen is mijn tweede wondertje. Daarom in deze blog ongevraagd advies over wat te doen bij een eerste zwangerschap en bevalling.


Voor je bevalling:

1. En opruimen maar

Nog een ‘opruim’ projectje!? Als je die ene rommelkast nog op wil ruimen doe het nu (als je zin hebt natuurlijk). Nu heb je je handen nog volledig vrij, ow ja en alle tijd van de wereld

2. Liefde voor je buik

Geniet nog even van je buik. Ja, ook als het af en toe vet onhandig is, hij in de weg zit en je er slecht door slaapt.. je zou hem zomaar is kunnen gaan missen.

3. De klusjeslijst

Naarmate je buik groeit begrijpt menig man dat er nog klusjes moeten worden gedaan. Dames maak hier vooral gebruik (oké soms ook misbruik) van. Geloof me, als de newborn er is wordt er weinig meer geklust.

 

Na je bevalling:

1. Genieten van het overweldigende gevoel van voor het eerst mama worden.

2. Eindeloos naar je baby staren en je verwonderen over dit mini mensje wat jullie gewoon samen hebben gemaakt samen.

3. Zonder schuldgevoel in je kraambed liggen.

4. De hele dag lummelen, gewoon omdat het kan.

5. Borrelen eind van de dag. Eten voor 6 uur is nu nog geen must.

6. Meeslapen met je baby wanneer je wilt.

7. Tijdens je verlof alvast beginnen met het fotoalbum.

8. Ook genieten van de vrijheid en tijd die je hebt als je newborn slaapt.

Nu vraag je je misschien af hoe het dan zit met een tweede. Daarover later meer.

 

Lfs Annika

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter