Midweekje vakantiepark

IMG_0430

Midweekje vakantiepark

18 februari 2023

Hormonen doen rare dingen met je. Ergens in m’n eerste trimester dacht ik dat het wel leuk zou zijn nog een weekje weg te gaan met de kids… voor de babygekte weer losbreekt in huis.

Inmiddels zit ik in mijn derde trimester op een vakantiepark & herhaal ik meerdere malen op een dag tegen mezelf dat de kids het heel leuk hebben. En tuurlijk zitten er momenten bij dat ik daar ook van geniet maar, nu vooral even een tirade & uiteraard praktische tips voor een verblijf op een vakantiepark met kids. En of je nou zwanger bent of niet in mijn huidige toestand is het allemaal net wat intenser.

Dat weekje weg werd uiteraard een weekje in zo een fantastisch vakantiepark inclusief zwembad voor de kids en alles wat je je maar wensen kan. Een vakantiepark waar ze eigenlijk schandalig veel geld vragen voor een huisje uit het jaar nul. Ja het is schoon maar, daar is ook alles mee gezegd. Gedateerd en uitgewoond zijn de eerste termen die in me opkomen als ik binnenkom. Maar goed je kan tegenwoordig ook kiezen voor de gerenoveerde versie, betaal je alleen een paar €100 extra voor en dat vond ik het niet waard.

Als de kinderen allemaal blij zijn met kamer en bed keuze (stapelbedden zijn echt een dingetje) kan je genieten van 1 van de weinige pluspunten en dat zijn verduisterende gordijnen. En toen hield het op. Als je al niet in de nacht meermaals wakker bent geworden door geluiden (van je kinderen) is het zeker weten zeer vroeg in de ochtend zodra de eerste naar de wc moet. Daar wordt nr. 2 en met een beetje pech nr. 3 ook wakker van en zo begin je je dag nog vroeger dan een reguliere schooldag. Tja, de wekkers hadden we niet meegenomen & sowieso ging het ergens mis met inpakken maar, daarover dadelijk meer.

De dag begon dus vroeg en dan ga je lekker verse broodjes halen met kids zodat manlief zich nog even kan omdraaien. Ook daar was ik even vergeten wat ze op dit soort parken durven te vragen voor een paar broodje, maar goed het is vakantie dus lekker van genieten. Na een lekker ontbijt met verse broodjes op naar het zwembad om te vertoeven in het babybad. Dit zou 32 graden moeten zijn en ik kan je beloven met al die zwemluiers (die dus geen plas tegen houden) dat die 32 graden moeiteloos wordt gehaald. Kleine tip, spoel je even goed af met een lekker sopje. Geen chloor is volgens mij opgewassen tegen een babybad op een vakantiepark namelijk.
Ik heb nog wel een groot pluspunt kunnen ontdekken in dat heerlijk warme babybadje en dat zijn echte mama’s. Mama's in alle soorten en maten.  Echte mama’s dus, zalig!

Bij het inpakken van de zwemtas kwam ik voor de zoveelste keer (in 1 ochtend) tot de conclusie dat mijn inpak-skills zwaar te wensen over hebben gelaten dit keer. Mede mogelijk gemaakt door de zwangerschapshormonen. Dus om je leed en geld te besparen hier een praktische paklijst voor een vakantiepark verblijf met kids. Alles met een sterretje was ik vergeten

PAKLIJST

- buggy
- slot voor de buggy *
- babyfoon
- zwemluiers
- regenlaarzen (tot eind maart) *
- handschoenen, sjaals, mutsen (tot eind maart) *
- zwemvestjes (veel parken hebben die ook te leen)
- zwembandjes *
- spelletjes (voor in het huisje)
- bal (kunnen ze buiten uitrazen) *
- badhanddoeken voor de kids en jezelf *
- snacks voor de kids
- zetpillen (oorontsteking is niet vreemd na een dagje zwembad) *
- handdoek, theedoek, werkdoekje & afwasborstel*
- en verder alle reguliere dingen wanneer je een paar dagen weg gaat met je kinderen zoals kleren, zwemkleding, kussens, voorleesboek, tasje speelgoed etc etc.

Na een hoop geklaag en vergeetachtigheid, nog een kleine afsluiter. Bedenk je wel je bent er even lekker samen uit. Met een beetje geluk slaap je nog wat en je maakt weer mooie herinneringen samen. Dus eigenlijk zijn we gewoon heel erg  gezegend.

 

Lfs Annika

ps. heb jij ook een leuke vakantiepark ervaring of toevoeging voor de paklijst. Laat het achter in de reacties!

Laat een reactie achter