Traktatie inspiratie

IMG_9086 2

Traktatie inspiratie

13 april 2023

In deze blog neem ik je mee in een onwijs makkelijke traktatie, die altijd in de smaak valt. En nog beter,  er zijn veel variaties mogelijk. In plaats van een klein speelgoedje dat binnen een dag kapot is, iets leuks waar ze nog lang mee kunnen spelen. Ik heb deze traktatie vaker gebruikt op de kinderopvang, daar zijn de aantallen ook nog een beetje te doen.  Niet heel duurzaam vanwege het plastic, I know. Wel heel leuk!

BENODIGDHEDEN
- IJsvormpjes
- Plastic puntzakken
- Lekkere snack

Zand ijsvormpjes
Vanaf het voorjaar hebben ze bij de action deze zand ijsvormpjes liggen. Deze om precies te zijn:


Ik heb altijd wat plastic puntzakken in huis van die grote Chinese webwinkel maar, met folie inpakpapier kan je het ook zelf maken.


Variant 1

Bij 1 variant heb ik een doos gepakt, deze leuk ingepakt en daarin gaatjes gemaakt zodat de ijsvormpjes bleven staan. Wel zo handig want ik wilde een gezonde traktatie maken met aardbeien. Klein kaartje eraan met strikjes en done. Oke wel even op tijd opstaan om een berg aardbeien schoon te maken maar, verder echt een kleine moeite.

Variant 2 
Bij variant 2 heb ik de ijsvormpjes gevuld met Nibbit chips (wederom met puntzakken) en ze in een schaal gelegd.  Minder gezond wel makkelijker als je een last minute traktatie wil maken.

Nog meer variatie?
Je kan er ook popcorn, doosje rozijntjes, spekjes, plofrijst (van Candyman) koekjes of een surprise ei in doen. Tal van mogelijkheden dus. Veel traktieplezier.

 

Lfs Annika

 

Laat een reactie achter