Vier maanden met vier

IMG_5855

Vier maanden met vier

03 oktober 2022

Vier maanden hebben we overleefd.
Vier maanden met een aftrap in de meivakantie en afsluiting in de zomervakantie.
Vier maanden moeder van vier.
Vier maanden chaos? Ja! Maar, wel een gezellige chaos.
Vier maanden waarin de oudste 3 leren geduld te hebben.
Vier maanden waarin ieder kind op zijn eigen manier omgaat met ons nieuwste gezinslid.
Vier maanden waarin de oudste drie vaker dan voorheen op de iPad zitten, om soms even op adem te kunnen komen.
Vier maanden met af en toe een logeerpartijtje om één van de andere kinderen wat meer aandacht te kunnen geven.
Vier maanden die voorbij zijn gevlogen.
Vier maanden met (veel) te weinig slaap.
Vier maanden te laat naar bed. voor dat hele kleine beetje me-time.
Vier maanden lang gierende hormonen.
Vier maanden opnieuw eerste keren.
Vier maanden een nieuw persoontje ontdekken.
Vier maanden vol liefde.
Vier maanden waarin opnieuw het telefoongeheugen vol loopt door de overdaad aan foto’s.
Vier maanden met de draagzak als lifesaver.

Vier kids heb je niet zomaar & bezint eer gij begint. Als ik voor mezelf spreek zijn er een paar zaken die in de basis nodig zijn om dit (aan) te kunnen.
- veel energie,
- veel liefde &
- een relatie met een goede basis (lees: een man die je gek genoeg krijgt voor 4).

Ik kan heel leuk geduld, rust, structuur en nog heel veel andere dingen noemen maar, ik ben ook maar een mens en ik heb echt niet alleen maar goede dagen en mijn kinderen (gelukkig) ook niet. Dus ja, ook hier is er geregeld strijd en zitten de kinderen elkaar in de haren maar goed waar niet?

Vier kids is gewoon veel werk maar dat geldt ook voor 2 of 3. Hier zeggen we altijd 1 is geen, helaas kom je daar pas achter als je er 2 hebt. De afgelopen vier maanden heeft de wasmachine geen dag niet gedraaid en als dat per ongeluk wel het geval was vervloekte ik dat de dag erna. Dat de was draait wil niet zeggen dat diezelfde was snel gevouwen is, laat staan in de kasten beland. Helaas blijken ook mijn dagen maar 24 uur te hebben.

En dan zijn er nog regeldagen, wat met 4 kids echt een ramp is. Ja het hoort erbij maar, een regeldag als er broertjes/zusjes rondlopen is echt waardeloos. Je baby heeft je nodig en de voelsprieten van de anderen kinderen voelen dat haarfijn aan. Gaan ze zich dan beter gedragen? Absoluut niet. Dus, de dag doorkomen, uitzingen en als ze op bed liggen uithuilen en blij zijn dat je de dag hebt overleefd en iedereen nog leeft.

De kraamtijd ging eigenlijk best goed, ware het niet dat nr. 3 (ruim 2,5 oud) de kraamtijd het uitgelezen moment vond om te stoppen met haar middagslaapje en ook direct had bedacht om zindelijk te worden. Slotsom, niet meer bijslapen en handen tekort. Want zindelijkheidstraining kost tijd en het liefst plast ze het potje vol als de newborn net is aangelegd voor de voeding. Hoe dan? Sowieso heeft elke kind ineens een soort ‘ik ben groot maar juist ook, ik ben klein gedrag zodra er een baby bijkomt. Ze kunnen alles maar, willen ineens bij de gekste dingen geholpen worden (wat ze prima zelf kunnen). Just go with the flow.

Maar goed, mijn baby is alweer 4 maanden oud. Vier maanden die ik niet had kunnen doen zonder die fantastische man aan mijn zij. Vier maanden met verrassend weinig irritaties. Waar je bij drie vaak handen te kort komt, loop jij bij vier chronisch achter de feiten aan. Dit wordt zeker beter maar, 3 kids en een baby’tje is gewoon hard werken. Dag en nacht ben je in touw en zonder echt te zijn opgeladen is is er alweer een nieuwe dag begonnen. Dus volop genieten van dit geluk want er zijn gewoon alweer vier maanden voorbij.

Vier maanden vier kids, het is een circus maar, wel ons liefdevolle circus.

 

Lfs Annika

ps. er is een nieuwe pagina met tips online. Als je er dan toch bent, neem een kijkje hier en vergeet niet je e-mailadres achter te laten voor nieuwe blogs/tips

Laat een reactie achter