Vluchttas

IMG_1545

Vluchttas

30 april 2022

Toen ik aan deze blog begon twijfelde ik over de titel. Vluchttas klinkt eigenlijk heel gek maar, het is de tas/ koffer die je nodig hebt voor de vlucht op weg naar (een van) de mooiste ontmoeting(en) van je leven.

De basisuitrusting heb je vast zelf wel bedacht, maar hier nog een paar extraatjes die je vluchttas omtoveren tot de perfecte bevallingstas. Heb je ook gedacht aan manlief. Mocht de bevalling langer duren dan je kan bedenken, dan kan wat extra ondergoed en een paar sokken geen kwaad. En een trainingsbroek of iets dergelijks zit wel zo lekker. Geloof me voor manlief kan het echt een extreem lange ervaring zijn.

Ook de eerste kleertjes zitten al lang en breed in de tas en zijn tot in de perfectie uitgezocht. Jij weet waarschijnlijk exact hoe jullie newborn er op de eerste foto’s uit gaat zien. Ik had ook het perfecte setje bedacht in maatje 56. Toch voor de zekerheid ook een setje in maat 62 en maatje 50 in de tas gestopt (uiteraard ook prachtige setjes). En maar goed ook! De gemiddelde baby draagt na de geboorte gewoon maatje 50 hoor. En die van ons paste het zelfs nog de 5 weken na zijn geboorte. Dus de gouden tip, neem meer setjes mee!!

Tevens had ik nog wat snacks voor manlief meegenomen en ik weet niet waarom, maar voor mezelf wat pakjes appelsap. Deze pakjes heb ik tijdens de bevalling verslonden. Ik had zo een extreme dorst die was niet te stillen. Deze pakjes drinken bleken een perfecte uitkomst. Helaas heb ik er wel een appelsapverslaving aan over gehouden (die vandaag de dag nog steeds af en toe komt opzetten).

Tot slot vergeet niet dat jullie je newborn ook een keer mee naar huis mogen nemen. En zelfs als het heerlijk weer is buiten, moet de kleine goed ingepakt mee. Wij hadden een heerlijke koekazak in de maxi-cosi. Dit is geen noodzaak, maar neem in ieder geval een lekker dekentje mee om de kleine warm in te wikkelen.

Ook als je thuis wil bevallen is het een aanrader om deze tas te pakken. Je weet nooit hoe het loopt & je kan maar een koffer klaar hebben staan, just in case of emergency. Toch fijn om zelf de koffer gepakt te hebben en dit niet aan je man over te moeten laten.

De tas die ik pak is voor diverse scenario’s. Het heerlijke van bevallen is dat je het eigenlijk niet kan plannen (uitzonderingen daargelaten). Dus of je poliklinisch bevalt en binnen een paar uur thuis bent tot, een bevalling voor de 37 weken met enkele overnachtingen of misschien zelfs een spoedkeizersnede, welk scenario het ook wordt een basis uitrusting is daarbij fijn. Onderstaand vind je de inhoud van mijn vluchttas en enkele suggeties.

Newborn

- Setje maat 50 (pakje, mutsje, romper & sokken)
- Setje maat 56 (pakje, mutsje, romper & sokken)
- Jasje
- Eerste knuffeltje
- Wikkeldoek
- Grote hydrofiele doek
- Maxi cosi met zak/ deken

Voor mezelf

- Shortama (groot fan van deze)
- Bh top (ik heb altijd deze. Ruggenprik of niet, vind het voor de foto’s gewoon fijner/mooier)
- Oma onderbroeken
- Lange top van Only in het zwart
- Vest/ Kimono
- Sokken
- Tijdschrift
- Toilettas
- Outfit om het zkh te verlaten (lees, losse blouse, voedingsbh, top & zwangerschapsbroek)
- Sopje (voor onder de douche)

Overige

- Oplader
- Pakjes appelsap
- Spelletje (inleiden kan lang duren)
- Tas met cadeautjes voor de andere kinderen
- Kleingeld (in sommige ziekenhuizen heb je dit nodig voor de rolstoel)
- ID + ziekenhuispas
- Bevalplan
- Dextro energy (vaak ingepakt, maar zelf nooit gebruikt)

Voor je wederhelft

- Boxershort
- Trainingsbroek
- Toilettas
- Iets lekkers voor manlief (chocola, snoep, frisdrank)
- iPad
- Tijdschrift

Maak er een mooie reis van & vergeet niet te genieten.

 

Lfs Annika

Laat een reactie achter