Plan van aanpak postpartum garderobe

IMG_3967

Plan van aanpak postpartum garderobe

07 juli 2022

Wanneer ik dit schrijf ben ik ruim 4 weken postpartum. Yes, de eerste maand heb ik weer overleefd. Mijn lijf doet, afgezien van borstvoeding geven helemaal niks. De (zwangerschaps)kilo’s klampen zich aan mijn lijf vast als een koala baby aan zijn moeder. New baby, same story, voeden totdat je een ons weegt gaat hier niet op en dat is fucking frustrerend. Sorry ladies, ik zou willen dat ik ook mijn huidige lijf kan omarmen, maar niks is minder waar. Mocht jij dat wel kunnen, afvallen, niet afvallen, je lijf omarmen, good for you ik ben jaloers. De oorzaak is bij mij gelegen in een schildklier die vd wappie is. Combineer dat met after zwangerschapshormonen en je zou bijna medelijden krijgen met mijn man.

Maar goed die garderobe. Iets anders aan dan mijn badjas of pyjama is best leuk als je kraamvisite wil ontvangen, dus hier mijn plan van aanpak. Met een kleine sidenote dat mijn garderobe ook nog borstvoedingsproof moet zijn. En ja, dat is ook deze vierde keer weer een uitdaging.

Plan van aanpak
Check eerst je kast.
Alles wat (nu) te klein is leg en hang je opzij.

Focus op
- wijde blouses
- rokken
- blousejurken
- jurken met knoopjes voorbij je borsten
- wijdere t-shirts
- zwangerschapsbroeken
- broeken met stretch
- (shaping) legging. Ja, een legging is in deze periode ook gewoon een kledingstuk
- jumpsuit met overslag en veel elastan
- jurken met een v-hals en veel elastan

Ik zou liegen als ik zeg dat ik mijn kast feilloos op orde heb en mooi geordend op wat ik wel en niet pas. Maar met 3 kids en een baby heb ik daar gewoon de tijd niet voor. Wel heb ik een stapeltje kleding en uber charmante onderbroeken apart liggen waarvan ik weet dat ze lekker zitten en ik eenvoudig kan voeden.

Wat heb ik aangeschaft om deze periode door te komen? Een rok die ik al had, alleen dan met een andere print. Deze paste in de zwangerschap dus nu zeker weten ook. Tops vd only, zie onder andere deze blog. Twee blouses (ideaal bij borstvoeding) en ik ben nog op zoek naar de ultieme blousejurk.

Ik ga niet graag op de foto, maar voor jullie heb ik een uitzondering gemaakt. Hieronder een paar postpartum outfits. Good luck ladies, wees trots op jezelf dat probeer ik ook.

 

Lfs Annika

ps. heb jij nog suggesties? Leuk als je een reactie achter laat.

IMG_3779
IMG_4295
IMG_4222
IMG_4424

Laat een reactie achter